Спорт

Божидар Саръбоюков остана извън финала на олимпиадата

Харманлиецът Божидар Саръбоюков не успя да преодолее квалификациите на скок дължина от олимпийския турнир по лека атлетика в Париж.

19-годишният дебютант на най-големия спортен форум остана на 14-о място с резултат от 7,87 м в третия си опит, след като бе направил два фаула преди това. Както и при Габриела Петрова, вторият фаул се оказа прекалено малък, но съдиите поне разрешиха на Саръбоюков да си го види, съобщава bgathletic.com.

В третия Божидар се подсигури с далечно стъпване, за да запише резултат. Статистиката сочи, че това е най-слабото състезание за талантливия българин от година и половина насам.

Иначе, само двама преодоляха квалификационната норма от 8,15 м – хегемонът в дисциплината Милтиадис Тентоглу от Гърция скочи 8,32 м още с първия си опит, и чехът Радек Юшка точно с 8,15 м.

Още четирима се приземиха над 8 м, а финалът от 12-те най-добри затвори Кери Маклойд от Ямайка със 7,90 м. 13-ият Емилио Ласа от Уругвай е с резултата на българина, но със записан метраж за втори опит.

„Съжалявам, че не успях да стигна до финала, вината си е изцяло в мен заради фауловете, които направих. Явно ще трябва да изчакам още 4 години за следващата олимпиада. Вижда се, че големите скокове са около 8,20 м. Трябва да продължа да работя както за разбег, така и за техниката на скока и, дай боже, да съм жив и здрав, за да участвам и на следващите игри, защото атмосферата тук е невероятна – 70 хиляди да ти ръкопляскат е нещо неописуемо“, коментира пред БНТ Божидар Саръбоюков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dddd
dddd
09.08.2024 12:10 12:10

Пише се фаул, а не фал…..
Думата е от чужд произход, но все пак…..

Back to top button