Регион

Задължителна дезинфекция на влизащите в страната коли заради чума по животните при съседите

Дезинфекция на автомобилите по всички сухопътни гранични пунктове се въвежда от утре заради чумата по дребните преживни животни, която вече е силно разпространени в съседните държави.

Тя е част от мерките на Българската агенция за безопасност на храните преди в страната да е регистрирано огнище на опасното заболяване.

Всички овце и кози, които се превозват до други стопанства ще могат да пътуват след отрицателен тест за болестта, а за клане – след преглед от ветеринар. Най-близкото до България огнище на заразата е в Гърция в района на Комотини.

Заболяването не е опасно за хората. Стопаните не трябва да укриват ако виждат, че имат заразени животни, защото техните ферми подлежат на компенсации и ще бъдат обезщетени, обясни изпълнителният директор на БАБХ д-р Светлозар Патарински.

По-рано беше въведена временна забрана за провеждането на животновъдни изложби и пазари за дребни преживни животни в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
кУренякъ за това иде реч.
кУренякъ за това иде реч.
04.08.2024 21:01 21:01

Че те ТРАПОВЕТЕ за дезинфекция са от „100“години,има няма зарази си бяха пълни с ДЕЗИНФ.РАЗТВОР.сЕГА ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА…

Анонимен
Анонимен
06.08.2024 9:55 9:55

Пълна лъжа и то Голяма
Всичко е за пари, на някои да се напълни джопчето
Това е
Крадене Крадене и Крадене от тези Измекяри

Back to top button