Хасково

Деца вървят по 6 километра до училище

Родители и ученици от СимеоновградНад 100 деца от три ромски квартала в Симеоновград, отдалечени от центъра на града, от тази година ходят пеш на училище. Подрастващите изминават по няколко километра пеш, за да стигнат до школото, сигнализираха родителите им.

Най-потърпевши са децата от квартал „Йорданово“.  За тях ходенето на училище започва от ранни зори, тъй като пътя от къщи до школото е 6 километра в двете посоки, обясняват родителите.

Жителите на квартала смятат, че кметът Пейчо Стайков е предприел тази мярка срещу тях, тъй като на изборите миналата година не били гласували за него.

Градоначалникът отрече това да е така. По думите му причината малките да вървят пеш е, че от тази година са спрени автобусите, които минават през крайните квартали, тъй като се извършва ремонт на основните улици в града.

Пейчо Стайков увери, че ще направи всичко възможно през зимата автобусите отново да започнат да минават през крайните квартали, за да може ходенето на училище да не се превръща в наказание за децата.

ВидеоОще вижте във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.10.2012 17:52 17:52

Ми да вървят. На моето дете някой да не му осигурява автобус до училище като е в града!

Родител
Родител
09.10.2012 8:17 8:17

Знаете ли колко е растоянието от центъра на Хасково до който и да е от крайните квартали,точно три км.И сасво тия туземци какво искат да им прекарат трамвай ли?Или Боко да им пусне метроГолям проблем,глям проблем,в града децата на данъкоплатците да не ходят с специален автобус на у.ще.Тия не плащат нищо и имат претенции.Циганска държава…

анито
анито
04.03.2013 10:34 10:34

tapa4ke tvoeto dede e v sentara anawete desa sa v selo seedno nese zaka4aite na siganite ati katosi golama b1lgarka dane pikaew olo na maikasi ne obijdai ky4ko mr1sna masaw po beter ot ciganka

анито
анито
04.03.2013 10:37 10:37

akoiskaw as damy ysigora limozina naliste b1lgari mr1sni ste pove4e ot nas ystitevi miriwat na ymralo

анито
анито
04.03.2013 10:38 10:38

aiwtevi e*a kyrvite sas vas

Back to top button