Регион

Напълниха седалки на автобус с близо 1 млн. долара – ВИДЕО

Близо 1 милион недекларирани щатски долара са открити при проверка на автобус, излизащ от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският автобус с 28 пътници пристигнал на пункта вчера. Той е пътувал от Украйна за Турция. Турският шофьор и пътниците заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират.

По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в седалките на пасажерския салон.

КонтрабандаСлед демонтиране на четири от седалките се е установило, че между дунапрена и дървеното дъно е монтирана метална кутия, където са били укрити 939 800 щатски долара с равностойност 1 676 170 лева.

Нарушението е разкрито при съвместната операция между Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

Прокуратурата привлече като обвиняем 68-годишният шофьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button