Хасково

Отпуснаха еднократни помощи на пострадали от пожарите в Хасковска област

На пострадали от последните големи пожари в Хасковска област са отпуснати еднократни помощи от Агенция социално подпомагане, съобщават от правителствената пресслужба.

В тополовградското село Срем и в харманлийското село Лешниково са обходени два адреса, като са подадени и толкова заявления. Отпуснати са две помощи, като едната вече е изплатена, а другата предстои да бъде изплатена. Те са на стойност по 1 578 лева.

В ивайловградското село Горноселци са обходени 6 адреса, от които са подадени заявления за помощта, която вече е отпусната и е в общ размер на 9 468 лева. Предстои тяхното изплащане.

Агенцията за социално подпомагане е отпуснала помощ на общо 304 семейства за общо 198 972 лева в 7 области в страната, пострадали от поройни дъждове и градушки през месец юни тази година. На 25 семейства от областите Хасково, Пловдив и Ямбол са изплатени общо 39 450 лв. за покриване на последствията от пожарите през месеците юли и август.

Подадените към момента заявления по приетата от правителството програма за компенсиране на разходите на физически лица, пострадали от пожари в периода юни – юли 2024 г. са 43. Към 5 август са изплатени 3 156 лв. на 2 семейства. На 6 домакинства вече са издадени заповеди за отпускане на помощта, а останалите 35 заявления се обработват и в кратък срок предстои да бъдат изплатени. До момента очакваният разход за изпълнение на тази програма са в общ размер 67 854 лева.

Над 130 000 декара изгоряха, а трима са ранени при големите пожари в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button