Спорт

Ауди-то на Наско най-бързото, подобри националния рекорд

Наско с АудитоХасковлията Атанас Атанасов пак показа класа и подобри националния рекорд по драг рейсинг. Това стана по време на третия кръг от драг състезанията Kondofrey, който се проведе през уикенда на летище Кондофрей край Радомир.

На квалификациите в неделя хасковлията счупи националния рекорд от 9,65 секунди, когато с карбоновото си Ауди S2 постигна време от 9,639 секунди с 242,26 км/час терминална скорост като измина четвърт миля.

За съжаление след квалификациите колата на хасковлията се повредила и това попречило Ауди-то да участва в състезанието.

Haskovo.info припомня, че Атанас Атанасов е притежател и на най-мощния автомобил в България. През март миналата година по време на София Dyno Queen състезание бе направено измерване на колесната мощност на автомобилите на дино стенд (шаси-динамометър). Уредите показаха резултат от 751 конски сили на колела, с което бе подобрен рекорд от 745 конски сили.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.10.2012 13:03 13:03

Супер! Браво, Наско!

Back to top button