Хасково

Хасковските шофьори – изрядни, нямат забранени стикери

ПроверкитеХасковските шофьори се оказаха изрядни – с колани, с включени фарове и без стари стикери по стъклата. Това показа поредната полицейска проверка, на която присъства и екип на Haskovo.info.

Тази сутрин полицейски патрул бе завардил пункта преди хасковското село Подкрепа.

Униформените следяха за всичко, проверяваха и застраховките на автомобилите. В рамките на половин час не хванаха нито един нарушител.

Акцията на полицаите е съвместна с представители на ДАИ и е за контрол над товарните автомобили и автобуси по линия на TISPOL.

ПроверкитеВчера са констатирани едва две нарушения на Закона за движение по пътищата – за липса на гражданска отговорност и без технически преглед, за които са съставени 2 акта.

От полицията припомнят, че от тази седмица стикерите за маркиране на автомобилите при застраховка „Автокаско“ са забранени. Глобата за нарушителите е 50 лева. Освен за застрахователни стикери, полицаите  следят и за спазването на друга подобна забрана – за наличие стари лепенки и такива, които пречат на видимостта. Глобата за това нарушение е 20 лв.

Законът предвижда и солени санкции – между 30 и 60 хиляди лева за застрахователни компании, които задължават клиентите си да поставят някакъв знак върху или в самите коли.

Проверките Проверките

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Екс ченге
Екс ченге
09.10.2012 14:43 14:43

Какво автокаско на това фордче ве ееййй,вие добре ли сте?Проверявайте скъпите коли,джипове и т.н.Тя колата му не струва 200лв.вие стикер за автокаско…И на тоя с Мерцедеса стикера му да не е в багажника?Второ какво проверява в багажниса му,има ли заповед от прок*рора?Патагонска работа…

Back to top button