Хасково

Хасковлия получи шанс за нов живот след трансплантация на бъбрек

Бъбреци са трансплантирани вчера на двама мъже в УМБАЛ „Александровска“ в София, съобщават от болницата.

Единият пациент е на 55 г. от Хасково, а другият е на 62 г. от София. Донорът е мъж на 27 години от Благоевград, изпаднал в мозъчна смърт, вследствие на мозъчна аневризма.

Бъбреците са трансплантирани на мъжете с хронична бъбречна недостатъчност, които са избрани с най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 10 поканени за оценка от листата на чакащи, уточняват от болничното заведение.

След интервенцията, трансплантираните се възстановяват в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата. Състоянието им е стабилно, с много добри жизнени показатели и диуреза.

Екипът на УМБАЛ „Александровска“ изказва искрени съболезнования на близките на починалия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button