Хасково

Дървеници в ареста са причинили кожните оплаквания на задържан за 27 кг. канабис

Дървеници в следствения арест са причинили кожните оплаквания на 49-годишния Николай Колев, задържан през март в землището на село Клокотница за 27.200 кг. марихуана на стойност 544 000 лева.

Обвиняемият поиска изменение на мярката си за неотклонение заради кожно заболяване. По този повод на 5 август хасковският съд назначи съдебно-медицинска експертиза.

Съдебният лекар е установил, че кожните проблеми на Колев се дължали на ухапвания от дървеници в ареста. Помещенията обаче вече били напръскани от властите и нови неудобства не се очаквали. Отделно задържаният не страдал от сериозни здравословни проблеми, които да му пречат да остане в ареста. При обостряне на състоянието му той може да потърси лекарска помощи и отново да поиска по-лека мярка.

Неговият адвокат обаче поиска по-леката мярка „домашен арест“ и заради това, че вече са изминали 5 месеца, досъдебното производство е приключило, клиентът му е направил самопризнания и съдейства на разследващите. Колев допълни, че възрастните му родители имат нужда от неговите грижи.

От прокуратурата се възпротивиха на искането, защото няма нови основания, които да налагат по-лека мярка.

Съдът не уважи молбата на задържания и го остави в ареста, като взе предвид и съдебното му минало – той е осъждан 5 пъти, като веднъж условно за престъпление, свързано с наркотични вещества.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Haskovo.info припомня, че другият арестуван по случая Стойчо Бонев на 44 г. вече беше освободен от ареста срещу 10 000 лева гаранция, за да се лекува.

Арестите в Клокотница станали след разтоварването на торбите с канабиса

10 000 лв. гаранция за задържан за 27 кг. канабис, за да се лекува

Назначиха съдебно-медицинска експертиза на задържан за 27 кг. канабис

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button