Спорт

Джокович отнесе Григор за по-малко от час

Григор ДимитровХасковлията Григор Димитров отпадна от силния тенис турнир в Шанхай след като днес загуби мача от втория кръг срещу Новак Джокович. Дългоочакваният двубой между бившия № 1 в света и първата ракета на България продължи едва 54 минути. Сръбската звезда за пореден път демонстрира високата си класа на корта и без проблеми се наложи над съперника си с 6:3, 6:2. 

По време на мача Джокович записа 5 аса срещу само 1 на Григор. 21-годишният ни тенисист допусна и 3 двойни грешки срещу 0 за опитния му противник, който  показа превъзходен сервис.
За съжаление първата ни ракета за пореден път затвърди мнението, че засега играчите от Топ 10 са трудно преодолимо препятствие за него. От 15 изиграни мача срещу съперници от подобен ранг Григор има само една победа – срещу чеха Томаш Бердих на „мастърса“ в Маями тази пролет.

Димитров си тръгва от турнира с 45 точки за ранглистата, благодарение на победата си със 7:5, 6:3 над испанеца Пабло Андухар на старта на основната схема.

Миналата година хасковлията също отпадна във втория кръг на „мастърса“ в Шанхай след загуба с 6:7, 5:7 от американеца Анди Родик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пабло искубар
пабло искубар
11.10.2012 8:47 8:47

по правилно е да се каже джокович издуха григор

Back to top button