Хасково

21 цигулари от 5 държави на „Недялка Симеонова“

Музикални дни, архив21 цигулари от България, Молдова, Украйна, Сърбия и Корея ще участват в конкурса за млади изпълнители в рамките на 37-те музикални дни „Недялка Симеонова“.

Международният форум ще се проведе в Хасково от 19 до 21 октомври. Най-малкият участник в конкурса е 9-годишният Владимир Аксионов от Молдова, а най-възрастният – 30-годишната Снежана Ивкович от Сърбия.

Участниците са разделени в четири възрастови групи. Представителите на България са 12. Сред тях няма хасковлия. Цигуларите ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Ангел Станков, който е преподавател в НМА „Проф. Панчо Владигеров“.

Наградният фонд за конкурса, който осигурява община Хасково е 5500 лева. Парични премии ще даде и EVN България. От компанията са предвидили награда от 1000 лева за един или двама млади изпълнители по преценка на журито и премия от 500 лева за педагог с най-голям принос в развитието на конкурса.

В рамките на музикалните дни „Недялка Симеонова“ концерти ще изнесат Академичният симфоничен оркестър към НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Симфоничен оркестър – Хасково и Симфоничен оркестър на държавната опера – Бургас.

По време на международния форум ще бъде представена и книгата „Изстрадани звуци“ на Живка Шамлиева, чието четвърто обновено издание вече е излязло от печат с финансовата подкрепа на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button