Хасково

Гласуват интегрирания план на извънредна сесия

ХасковоНа извънредна сесия ще се съберат идната сряда общинските съветници. В дневния ред на заседанието е включена само една точка – приемане на зоните за въздействие, включени в интегрирания план за градско развитие.

Haskovo.info припомня, че интегрираният план е документ, който ще начертае визията на града до 2020 година. В него трябва да бъдат включени обекти, за които общината ще може да кандидатства за европейско финансиране.

В решението, което кметът Георги Иванов предлага на общинските съветници, са обособени три зони. Първата е с преобладаващ социален характер. Тя включва кварталите Бадема, Кенана, Куба, Орфей, Орфей 3, Република и Изгрев. Според разчетите тя ще доведе до подобряване начина на живот на 27 735 жители на Хасково.

Втората зона е с публични функции и висока обществена значимост. Тя включва централната част на града и терените на бившите военни имоти. Нейната площ е 155 ха.

Третата зона е с потенциал за икономическо развитие. Тя обхваща Източната индустриална зона на града и е 242,57 ха.

С приемането на Интегрирания план за градско развитие съветниците декларират готовност да не се променя обхвата на зоните за период не по-малък от 10 години след приключване на дейностите по проекта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИЗГРЕВ, ГАРА ДВИЖЕНИЕ
ИЗГРЕВ, ГАРА ДВИЖЕНИЕ
10.10.2012 19:15 19:15

А ДО 2020 ГОДИНА КАК ЩЕ МИНАВАМЕ ПО ПЪТИЩАТА БЕЗ АСФАЛТ, БЕЗ ВИК МРЕЖА, БЕЗ ОСВЕТЛЕНИЕ, БЕЗ ОТПАДНА КАНАЛИЗАЦИЯ?

КОЙ ЩЕ ПЛАЩА РАЗХОДИТЕ НИ ПО РЕМОНТ НА ХОДОВАТА ЧАСТ НА АВТОМОБИЛИТЕ НИ?

Back to top button