Регион

Повдигнаха обвинения на трима за контрабандата на голямо количество дрога

Хасковската окръжна прокуратура привлече като обвиняеми и задържа до 72 часа трима души за контрабандата на марихуана и кокаин през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от държавното обвинение.

Както Haskovo.info писа, наркотиците бяха открити при две проверки на 7 август. 22-годишен мъж е обвинен за опита за пренасяне на 22.080 кг. марихуана за 353 280 лева от България в Турция.

Канабисът беше открит в 80 пакета, извадени от фабрични кухини в задните врати, както и в 3 специално изградени тайника в пода на автомобил.

Намериха марихуана в тайници и кокаин по телата на жени – ВИДЕО

При инспекцията на друга кола на изход по телата на две българки бяха открити ластични колани с общо 8.760 кг. кокаин. 25-годишна е обвинена в контрабандата на 4.370 кг. кокаин на стойност 786 600 лева, а 42-годишна за опита да пренесе през границата 4.390 кг. кокаин за 790 200 лева.

В двете коли пътували и още трима души, но те нямали съпричастност към извършеното деяние, уточняват от прокуратурата.

Предстои обвинението да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа и двете жени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button