Хасково

Международен семинар събра представители на правната наука

Семинарът в Областна администрацияХасково е домакин на международен семинар на тема „Римско право и съвременност“. Той е организиран от УНСС, където действа Междууниверситетски център за изучаване на римското право и романистичната традиция. 

Неговият директор доц. д-р Константин Танев откри научната проява, чиято цел е активиране на международното сътрудничеството в разработването на актуални проблеми на римското право като основа на съвременното европейско право.

В зала „Марица“ в сградата на областната администрация авторитетни учени от университети и научни центрове в Италия, Чехия, Русия, Сърбия и България изнасят доклади , като отдават значимото на първата цялостна правна система в историята – основен източник за десетки поколения юристи.

Римското право принадлежи не само на миналото, а и на настоящето и бъдещето, каза в приветствието си областният управител Ирена Узунова, която пожела на участниците в семинара успехи в съвременното развитие на правната наука.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button