Регион

Българо-гръцка среща обсъди рисковете в басейна на Арда

СрещатаИвайловград бе домакин на българо-гръцка среща по проблеми, свързани с намаляване на щетите от евентуални наводнения в басейна на река Арда. Участваха представители на Националния институт по метеорология и хидрология , Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район- Пловдив, Тракийския университет „Демокрит“ в Ксанти и Регионалния фонд за развитие на Източна Македония и Тракия със седалище Комотини.

В рамките на българо-гръцки проект е предвидено изучаване на факторите за възникване на наводнения в района, установяване на рисковите зони, инсталиране на допълнителни автоматични дъждомерни и хидрометрични станции в пограничния район. Разработват се хидроложки и хидравлични модели за симулиране на висока вълна и прогнозиране на наводнения, както и процедури за ранно предупреждение на населението.

Проектът „Създаване на система за ранно предупреждение в басейна на река Арда за минимизиране риска в пограничния район“ е с продължителност 24 месеца. Стойността му е 823 000 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button