Хасково

Ваксаджия излъска обувките на социалния шеф в общината за левче

Ретро партитоШефът на социалната дирекция в община Хасково Васил Несторов плати левче на 77-годишен ваксаджия за да му излъска обувките. Това стана в Дневния център за възрастни хора на ул. „Георги Кирков“, където днес се проведе „Ретро парти“.

77-годишният Тодор Георгиев, който по професия е техник, подканваше гостите на купона в импровизираната си ваксаджийница. „За празника станах ваксаджия, защото не достигат парите“, разказа за Haskovo.info бай Тодор. Той обяви, че има намерение да излиза по улиците в центъра, за да изкара някой лев. „1 лев – 1 хляб“, така възрастният човек обясни необходимостта от овладяването на новата професия. 

Решихме да покажем нещо по-различно от ежедневието на потребителите. Да покажем на всички пенсионери в Хасково как живеем и как се веселим и по какъв начин разчупихме сивото пенсионерско ежедневие„, обясни управителят на центъра Живка Генева.

Самата тя в тон с празника се беше облякла ретро. Дори децата от клуба по „Етнография“ към Младежки център – Хасково бяха сложили бумбета и стари премени. Те заедно с възрастните хора пяха стари градски шлагери, танцуваха и похапнаха от специалитетите на бабите.

В момента потребителите на Дневния център са 18 при капацитет 30. Всеки, който желае да се присъедини към веселящите се възрастни хасковлии, трябва да подаде молба в Дирекция „Социално подпомагане“. Единственото услоие е кандидатите да са пенсионери.

Ретро партито Ретро партито
Ретро партито Ретро партито

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.10.2012 15:24 15:24

Tova li e nai vagnata novina ot haskovo I za haskovo otvraten sam kak moje da go pishete kato novina!!!!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
11.10.2012 15:53 15:53

Ако се зачетеш в текста, а не само в заглавието, ще разбереш, че има смисъл

kasabalija
kasabalija
11.10.2012 16:49 16:49

molija objasnete mi funktzijata na shaptite javno tezi dami i prez plat ne sa vidili kakvi shapki sa nosili gragdankite v haskovo v dobroto staro vreme

Back to top button