Хасково

13 училища подобряват образователната среда

13 училища в Хасковска област получават финансиране от Националната програма на просветното министерство „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.

Сумите варират от 14 000 до 21 000 лева. Те ще бъдат вложени в изграждане на съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден.

С отпуснатите средства всяко учебно заведение ще може да закупи учебна литература за изучаване на чужди езици, художествена литература, сборници и речници, стенни карти, табла и атласи, портрети на революционери и писатели.

За създаване на приятна и стимулираща ученето обстановка класните стаи се обзавеждат съобразно изучавания учебен предмет, в това число с тематични ученически маси и фототапети, допълват от МОН.

Сред класираните училища са ФСГ „Атанас Буров“, ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград, ОУ „Иван Вазов“ в Харманли, училищата в Стамболово, Долно Големанци, Войводово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button