Спорт

Призови места за Хасково от състезания по спортно ориентиране в Родопите

Състезания по ориентиране за Купа „Чепеларе“ и Купа „Тренера“ с участието на 200 ориентировачи от страната се проведоха от 9 до 11 август в Чепеларе и Пампорово.

В Чепеларе домакините от Клуб „Студенец“ проведоха за първи път такова състезание и се бяха постарали с нова карта и трудни маршрути, преминаващи в околностите и по улиците с финал на площад „Олимпийски“ в центъра на града.

В петъчния следобед участието на хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев бе скромно със само четири състезатели, но отлично като резултати. Мирела Миткова Ж12 и Христина Дюлгерова Ж18 спечелиха първите места в своите групи, а Никола Делчев в М14 и Тодор Стратиев М75 се класираха съответно втори и трети. При награждаването присъства ръководството на общината начело с кмета Боран Хаджиев.

СъстезаниеВ събота и неделя стартовете, организирани от смолянския клуб „Карлък“ в памет на техният треньор Георги Захариев, се проведоха в Пампорово, като маршрутите бяха разработени по и около ски-пистите на курорта.

В надпреварата се включиха още 7 хасковски състезатели. В групата на 10-годишните участваха Павел Кущилов и Яна Савова, за която това беше първи официален старт и те бяха отличени с грамоти.

СъстезаниеМомчетата ни до 14 години заеха първо и второ място в крайното класиране, което бе сборно от двата дни. Христина Дюлгерова остана на второ място при девойките до 18 г., а на Мартин Кущилов и Мирела Миткова малко не достигна да се наредят сред призьорите.

И тези стартове бяха част от подготовката на хасковския отбор за Държавното първенство, което ще се проведе през месец септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button