Хасково

Окръжният съд остави рецидивиста от Криво поле под „домашен арест“

Александър ЯнакиевМярката за неотклонение „домашен арест„, която Районен съд – Хасково определи за 25-годишния Александър Янакиев от Криво поле, бе потвърдена днес от Окръжните магистрати.

Мярката бе гледана повторно след протест от Районна прокуратура, която искаше най-тежката мярка за рецидивиста – „задържане под стража“.

Haskovo.info припомня, че Александър Янакиев ще отговаря пред Темида за два побоя – единият над собственик на хасковско заведение, а другият – на полицай. Инцидентът се разиграл на 3 октомври около 01:00 часа през нощта. Александър и приятелите му били в заведение на ул. „Св. Георги“ в Хасково. Собственикът подканил младежите да си тръгват, тъй като е късно и трябва да затваря. Посетителите обаче отказали, последвали словесни обиди, които завършили с побой, като Александър нанесъл удари по главата и тялото на собственика на хасковско заведение.

Преди да дойдат полицаите 25-годишният жител на Криво поле запалил колата си и си тръгнал. На бул. „Освобождение“ обаче спукал гума и катастрофирал в района на кръговото. Излязъл от колата и в пияно състояние тръгнал пеш. Тогава бил засечен от патрулка. Униформените се опитали да го задържат, но 25-годишният жител на село Криво поле буйствал и ритнал старши полицай Латьо Латев.

По-късно Александър бил освидетелстван в болницата и задържан в ареста. Според роднините на подсъдимия, Александър също е бил бит от полицаи. Адвокатът му допълни, че на клиента му били нанасяни дори удари в слабините.

25-годишният мъж е осъждан 4 пъти. Побоят от 3 октомври е в рамките на неизтекла все още условна присъда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button