Регион

Пътуваща игротека за свиленградското помощно училище

ИгротекатаПътуваща игротека доведе в Хасково деца от Помощното училище „Стефан Василев“ – Свиленград и техни учители. Заедно с доброволци на Младежкия Червен кръст учениците редиха пъзели, играха „Не се съди човече“ и се забавляваха.

За децата със специални образователни потребности са организирани и пътуваща игротека в Поморие, екскурзии до Балчик и Созопол , зелено училище в местността Беклемето край Троян. Дейностите са част от работата на детския терапевтичен център в Помощното училище. 

Сформирани са 12 групи за терапевтична педагогика и психо-социална терапия , в които участвуват 94 ученици. Провеждат се занятия по сензорна и логопедична терапия, позитивна психотерапия и психомоторика. Занимателната и функционална терапия стимулира самостоятелна творческа дейност, възпитаване на естетика и хармония във възприемането на околната среда и музикалното изкуство, придобиване на изобразителни, битови и музикални умения.

Подпомагането на обучението на деца със специални образователни потребности е финансирано с близо 190 хил. лв за срок от 24 месеца от Европейския социален фонд. 16 учители преминаха през задочен квалификационен курс на тема „Съвременни аспекти в работата с деца с множество увреждания“. Изработен е специализиран софтуер за работа с тези деца .

Игротеката Игротеката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button