Регион

Извадиха кокаин за 774 000 лв. от долапа на тир – ВИДЕО

4.300 кг. кокаин на стойност 774 000 лева е открит при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Турският тир пристигнал на пункта на 10 август. Той е пътувал от Румъния за Турция.

По метода „анализ на риска“ камионът, управляван от турски гражданин, е селектиран за щателна митническа проверка. В долапа на полуремаркето, в допълнително монтиран шкаф за съхранение на вещи и инструменти, са открити 4 пакета с кокаина.

КокаинКонтрабандата е разкрита в рамките на съвместната операция на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

55-годишният турски шофьор е задържан, като от прокуратурата са му повдигнали обвинение. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button