Хасково

Окончателно: Глобата от 5000 лева за мотопистата отменена

Единият от подходитеХасковският административен съд отмени глобата от 5000 лева, която ДНСК – София наложи на община Хасково за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата край града са незаконни.

Актът на ДНСК е от 17 октомври 2011 година. Първото дело по казуса бе през през януари 2012-та в Районен съд – Хасково, който отказа да образува дело по жалбата на кмета. Причината е, че според Закона за устройството на територията наказателни постановления на стойност до 5000 лева на юридически лица и еднолични търговци не подлежат на обжалване.

Административните съдии обаче върнаха делото за ново разглеждане, тъй като сметнаха, че по този начин се нарушава Хартата на основните права на ЕС.

Това наложи делото за глобата от 5000 лева, наложена на община Хасково от ДНСК – София, да бъде възобновено.

По време на процеса бяха разпитани свидетели, бе назначена и тройна – съдебно техническа експертиза. Според заключението на вещите лица за свързването на мотопистата с главния път е използван съществуващ полски път. Така Районен съд – Хасково отмени наказателното постановление на строителния надзор.

Решението от юли тази година обаче бе обжалвано пред Административния съд. Магистратите определиха жалбата на ДНСК – София като неоснователна и оставиха в сила определението на колегите си от първоинстанционния съд.

Решението на Хасковския административен съд е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Haskovo-to
Haskovo-to
12.10.2012 14:14 14:14

Ето какво прави приятелят на нашия кмет Р.Пет.:
„…При това изказване от пленарната зала се чу реплика, на която Петков отговори: „Като ти стига, вдигай си гащите и …, колега. Така се прави обикновено”.
Думите му към Лазаров предизвикаха реакция на депутата от Синята коалиция Иван Костов, който се ядоса, че това е грозно и не прилича на нищо.
Все по-трудно се седи в тази зала, като се слушат такива неща, коментира той. „Някой брутално бил подслушван. Няма нужда да се подслушват хора, които се виждат от всички какво правят в шадравана в Плевен”, добави лидерът на ДСБ…“

Back to top button