Хасково

Учителите излизат на протест срещу малкото пари в образованието

Василка Иванова и Пламен ДимитровУчителите излизат на национален протест пред министерството на финансите ако не получат исканото от тях увеличение с 15% на средствата, които държавата плаща на училищата. Решението е на синдиката на българските учители и беше обявено от президента на КНСБ Пламен Димитров.

В сферата на средното образование единният стандарт 4 години не е променян, след като беше намален 2009 година като антикризисна мярка. Учителите си искат всъщност той да бъде възстановен на старото ниво от 2009 година и да се получи известно завишение, коментира Димитров. По този начин и заплатите на учителите ще се повишат средно с 15%.

От КНСБ настояват за извънредно заседание на тристранния съвет за сътрудничество, на което да бъдат обсъдени вариантите за увеличаване на приходите в бюджета. От синдиката са твърдо против въвеждането на данък върху лихвите от депозити и предлагат вместо него да бъде въведен налог върху финансовите транзакции, което щяло да доведе до повече приходи в бюджета.

На събрание на регионалната структура на синдиката в Хасково днес председателят Василка Иванова беше единствената предложена за нов мандат. Одобрението й предстои в края на годината.

Видео Вижте какво още каза Пламен Димитров във видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button