Хасково

Очакват Общият устройствен план на Хасково да спре хаотичното завладяване на територия

Общият устройствен план на Община Хасково във фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него беше подложен на обществено обсъждане.

В него участваха кметът Станислав Дечев, председателят на общинския съвет Таня Захариева, заместник-кметът Динко Тенев, общински съветници, представители на професионални гилдии на архитектите, на институции, граждани.

„Удовлетворен съм, че стигнахме до този етап на обществено обсъждане на Предварителен проект на Общия устройствен план на Хасково. Благодарение експертите на Община Хасково и на екипа, избран да изработи ОУП, имаме план за развитието на града и общината“, каза Дечев.

ОбсъжданеРъководителят на проекта арх. Ира Кънева съобщи, че всички планове за развитието на общината са правени през миналия век, а съществуващият ОУП на Хасково е актуализиран през 90-те години на 20 век. „Той е морално остарял и не отговаря на условията, в които живеем и на законите. С този нов ОУП ще се спре хаотичното завладяване на територията, ще се даде приоритет за развитие по подсистеми, ще се реши техническата и транспортна инфраструктура. Проектът е съгласуван с всички министерства и ведомства, с община Хасково и кметовете на населени места“, съобщи арх. Кънева.

ОбсъжданеГлавната цел на Общия устройствен план е да създаде териториална планова основа за дългосрочно устойчиво развитие в съответствие с приетите стратегически документи на Община Хасково.

След обсъждането предстои изготвяне на окончателен проект на ОУП и неговото утвърждаване от общинския съвет.

Общият устройствен план на Хасково може да видите ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button