Хасково

Майки от Неделното училище дадоха курбан за здраве

ПетковденКокоши курбан за здраве раздадоха днес майките от Неделното училище към църквата „Св. Димитър“ в Хасково.

Инициативата е по повод днешния празник Петковден.

Десетки миряни дойдоха в православния храм, за да запалят свещичка за здраве, а отец Серафим отслужи тържествена литургия.

Подготовката на празничното ястие отне дни на ред, в които жените от Неделното училище събираха дарения, с които да закупят продуктите за курбана.

От ястието днес опитаха над 100 християни, посетили църквата св. Димитър.

Празникът на св. Петка е един от най-големите български народни празници и с него се отбелязва краят на лятото и началото на зимата, както и завършекът на земеделския и животновъдния годишен цикъл.

Петковден Петковден
Петковден Петковден

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мирянин
мирянин
15.10.2012 10:12 10:12

отец Серафим и съпругата му са невероятни ХОРА и истински ПРАВОСЛАВНИ християни. Такива хора укрепват вярата на народа и сплотяват нас християните. Господ здраве да им дава и дълги години служба на бога…

Не мирянин.
Не мирянин.
18.10.2012 8:41 8:41

Как така майките дадоха к*рбан,а им отнел два дена да събират дарения,значи с чужда пита помен правили а?Като дават к*рбан да се бръкнат в джоба си и тогава да казват дадохме и т.н.Турците а и който и да е друг българин,като дават к*рбан сами си купуват животните,а тия дали…

Не мирянин.
Не мирянин.
18.10.2012 8:45 8:45

Тая на снимката има 2кила злато по нея а събирала дарения,е*ати дебелоочието и простотията,“мирянка“а?

Back to top button