Хасково

Хасково отдели едва 173,90 лв. за пострадалите при земетресението в Перник

Касиката пред театъра в ХасковоЕдва 173,90 лева успяха да съберат доброволците на Българския младежки червен кръст в набирателните касички в петък – Деня за Перник, съобщи за Haskovo.info инж. Венета Стойчева от БЧК – Хасково.

Тогава червенокръстците поставиха касички на няколко места в региона. В Хасково касичките бяха две – в ПМГ и пред театъра. В Димитровград дарения се събираха в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии, в Харманли – в СОУ „Неофит Рилски“, в Свиленград – в Помощно училище – интернат „Стефан Василев“ и в  Ивайловград – в СОУ „Христо Ботев“.

Освен чрез касичките хората от цялата страна можеха да даряват пари за пострадалите при земетресението в Перник като изпратят SMS  на кратък номер 1255. До този момент два мобилни оператора са отчели парите. Те са 16 863 лева.

Националната благотворителна кампания за набиране на средства за подпомагане на пострадалото от земетресението население на Пернишка област ще продължи до 18 октомври. До тогава остава отворен телефон 1255.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button