Регион

3 613 опаковки с контрабандни лекарства откриха в камион

 

3 613 опаковки с контрабандни лекарства са открити в товарен автомобил, влизащ в България от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът, шофиран от косовски гражданин, пристигнал на пункта на 10 август. Водачът е представил документи, че превозва транзитно стоки от Турция за Косово.

При последвалата митническа проверка с рентгенова апаратура са маркирани подозрителни зони в товара. Извършена е физическа проверка, при която митническите инспектори са открили между декларираните стоки във вътрешната част на товара 6 кашона с недекларирани лекарствени продукти. Установено е, че кашоните съдържат блистери, инжекционни разтвори и флакони с 24 вида лекарствени средства с различно приложение в медицината, включително и анаболни стероиди.

Медикаментите са задържани, а на шофьора е съставен акт за административно нарушение по Закона за митниците.

Контрабандата е разкрита в рамките на съвместната операция между Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button