Регион

Слагат паметна плоча на създателите на българската военна авиация

УзунджовоПриключва работата по изработването на паметна плоча на героите от Балканската война и създатели на българската военна авиация Радул Милков и Продан Таракчиев.

Паметна плоча ще напомня и за доброволката в полева болница Райна Касабова, първата жена, участвала в боен полет. 

Възпоминателните знаци ще бъдат монтирани в района на мемориалния комплекс в Узунджово, открит по случай 60-годишнината от създаването на 21 –ви изтребителен авиационен полк. 

Родолюбивата идея в чест на 100 -годишнината от първия боен полет по време на Балканската война и от създаването на военно-въздушните сили на България е финансирана от дарители – дружеството на офицерите и сержантите от запаса и резерва, клуб „Родолюбие“ ,местните организации на Отечествения съюз, Демократичния съюз на жените, Българо-руския клуб, фирми и граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
niv
niv
15.10.2012 20:17 20:17

бъркате с дарителите – други са

Не Васил Димов.
Не Васил Димов.
16.10.2012 8:43 8:43

Като няма държава,каточели преди 60г.дарителите са създали изтре*ителния полк.Каточели всички които са служили в този полк са служили на дарителите.Къде е държавата или Аньо Ангелов не ги знае тия неща?И все пак честит празник на Българските летци.

Back to top button