Регион

Невиждано: Майки търсят сянка за децата си в тунелите на километрична опашка на Маказа

Невиждана от откриването на граничния пункт Маказа досега опашка от автомобили се е образувала днес, сигнализираха читатели на Haskovo.info. В най-горещите часове следобед колоната от чакащи да влязат в България е достигала близо 9 километра.

Това е гавра с хората в жегата. Майки с бебета търсеха сянка за децата си в тунелите. Имаше прегрели автомобили и шофьорите ги бяха завили с чаршафи, за да ги предпазят от слънцето, разказват потърпевши от ситуацията.

Чакането е отнемало по 4-5 часа от Гърция към България. Бавно е било преминаването и в посока Гърция, въпреки че не е имало много автомобили.

Наредихме се на около 200 метра преди пункта и минахме за повече от час, обясниха хасковлии, тръгнали към остров Тасос следобед.

Обяснение за ситуацията няма. Някои предположиха, че е бил въведен засилен граничен контрол заради издирвани лица, други обаче са сигурни, че причината е в големия гръцки празник, който се чества на 15 август. Вероятно заради това не е имало достатъчно персонал на пункта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГКПП Маказа
ГКПП Маказа
16.08.2024 6:44 6:44

Никой не ги бие по главата да се редят в жегите, още повече когато си с малко дете и колата ти е неизправна. Знаят се условията на ГКПП-то и всеки сам преценя, но после да си носи последствията.

Гражданин
Гражданин
16.08.2024 9:48 9:48
Отговор до  ГКПП Маказа

Не виждам смисъл в коментара ви. „Невиждана от откриването на граничния пункт Маказа досега опашка от автомобили се е образувала днес,…“
Как нещо, което не се е случвало до момента, следва да се предвиди от човек?! Какво значи „условията на ГКПП“?! – да имаш изрядни документи, има ли са. Като се образува подобна голяма опашка, служителите на пункта следва да вземат мерки за по-добра организация- отваряне на допълнителни ленти, повикване на допълнителни колеги, оптимизация на проверките и т.н.

Янко Димитров
Янко Димитров
16.08.2024 7:52 7:52

да си седът в тях си къде са тръгнали, аз в тази жега никъде не излизам стоя на вентилатор в къщи

ЕКС ченге
ЕКС ченге
17.08.2024 21:10 21:10

Чий ЧЕП търсят там…?

Back to top button