Хасково

Пожарникари, горски и доброволци с признание за риска и всеотдайността – ВИДЕО

Общо 68 пожарникари, горски и доброволци бяха отличени от МВР

Пожарникари, горски служители и доброволци бяха отличени за всеотдайността си и риска, който поемат в работата си по овладяването на големите пожари от последните седмици в Хасковска област.

С риск за живота си се борихте с огнената стихия и не допуснахте човешки жертви. Благодаря ви за смелостта, за отговорността и денонощния труд – с тези думи се обърна към тях вътрешният министър Калин Стоянов.

Почетен знак на МВР I степен получи началникът на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ към Хасковската дирекция главен инспектор Пламен Петков. Почетен знак II степен е връчен на директора на Регионалната дирекция Митко Чакалов и на началника на Районна служба – Свиленград Ивелин Тонев.

Наградени пожарникари
Митко Чакалов, снимка: МВР

Ръководителят на доброволното формирование в Свиленград Валери Димитров е награден с парична награда. В социалните мрежи той сподели, че ще дари парите за лечението на пострадалия при най-големия пожар в Сакар доброволец Светослав Димитров.

Индивидуални парични награди има за служители на Държавно горско стопанство – Хасково. Това са Марин Атанасов от Свиленград, Софрони Софрониев, Николай Белчев и Гюнер Ахмед от Маджарово, Ангел Узунов от Тополовград и Ирфан Осман от Стамболово.

Общият брой на отличените е 68. Предстои да бъдат отличени и още пожарникари, горски и доброволци, които в момента са на терен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕДИН
ЕДИН
16.08.2024 15:18 15:18

Тя БЪЛГАРИЯ си изгоря те си раздават награди… Каквото се запали така си и изгоря…
Навремето защо го нямаше това,тия палежи и т.-н. ?

Янко Димитров
Янко Димитров
16.08.2024 21:53 21:53

тоя с костюма ми е познат от някъде

Димитър
Димитър
16.08.2024 23:39 23:39

Най големия бракониер…Софрони награда му дават…мале мале…на този измекяр награда

Даскал
Даскал
17.08.2024 7:22 7:22

Браво Пламба!Гордеем се с теб,като наш възпитаник!

ЕКС ченге
ЕКС ченге
17.08.2024 21:12 21:12

ПИР по време на ЧУМА…

ЕКС ченге
ЕКС ченге
22.08.2024 14:32 14:32

Браво,брав браво за това че поддържаха огъня,затова са и „МЕДАЛИТЕ“

Back to top button