Хасково

Хасково и Узункюпрю – партньори в селскостопанското производство

СеминарътНовината за проблемите с легализацията на дипломите на турски студенти от български вузове е достигнала и до Узункюпрю, стана ясно на семинара на тамошната търговска палата и търговско-промишлената палата в Хасково.

Заедно със стотиците редовни студенти явно има и такива, които не идват в България, не учат, не се явяват на изпити, а дистанционно получават дипломи. Затова се предприемат проверки, да установят дали обучението е било реално, каза Ибрахим Акалъм, председател на палатата на Узункюпрю.

Това стана ясно на семинар, организиран от Хасковската търговско – промишлена палата. 

От 1 януари 2013 година пада ограничението върху износа на България на трупно месо и живи животни за Турция, и през нейна територия за трети страни, съобщи председателят на хасковската палата Янчо Янев.

Двата крайгранични района Хасково и Узункюпрю имат значим потенциал в отглеждане и преработване на селскосотопанска продукция, който трябва да се развива. Бизнес сътрудничеството сега е насочено и към опазване на земеделските земи и протичащите през тях реки Ергене и Марица от замърсявания. И двете страни ще търсят по-конкретни ползи от трансграничните проекти. Узункюпрю вече са получили терен за уреждане на изложения и панаири, за които покани ще има и за хасковски фирми.

Семинарът Семинарът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button