Любопитно

Хасковско читалище работи за каузата „Достойни старини“

Целта е да бъде разнообразено ежедневието на пенсионерите

Читалище „Никола Йонков Вапцаров-1964” в Хасково ще активира социалния живот на 335 възрастни хора от 3 пенсионерски клуба в Хасково, с. Конуш и с. Узунджово.

В кръга на дейности влизат и 2 социални услуги за хора от третата възраст в Хасково.

Предстоят посещения на културни събития, излети до природни забележителности, общуване с деца за изграждане на духовен мост между поколенията. Целта е да бъде разнообразено ежедневието на пенсионерите и така те да преодоляват по-лесно чувството за самота и изолация.

За да достигнат до по-голяма аудитория, календар с предстоящите събития ще разпространяват и пенсионерските клубове, с които читалището има съвместни прояви и досега.

Инициативата на хасковското читалище е подкрепена от Фонд „Нашите родители“ на фондация BCause, която допринася за достойни старини на възрастни хора над 65 години в затруднено материално положение, влошено здраве, самотно живеещи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button