Хасково

Нови 1000 фазана ще бъдат разселени от ловците в Хасково

След 30 дни птиците ще бъдат пуснати на свобода

Повече от 1000 фазани пристигнаха за разселване в дивечовите полета на Ловно-рибарското сдружение в Хасково. Птиците, транспортирани от специализирани стопанства, са на възраст 90 дни.

Най-много млади фазани – 200 взе ловната дружина в с. Книжовник.

Пълни касетки заминаха и към волиерите на хасковските дружини „Гегьовден“, „Кенана“, а също към селата Стойково, Николово, Войводово и други.

Фазани30 дни е адаптационният и карантинен период, който птиците прекарват във волиерите. Грижите за тяхното успешно доотглеждане вървят паралелно със започналите ловни излети през новия сезон.

Предстоящото пускане на фазаните сред природата е част от дейностите на сдружението за ритмично осигуряване на повече пернат дивеч в ловните полета, разказаха от там.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
К.Кирев
К.Кирев
20.08.2024 13:15 13:15

Тези, които бягат от местопроизшествието при ПТП трябва знаят, че при установяване ги грози акт с отнемане на свидетелството за правоуправление на МПС до 6м.по ЗДВП!

Back to top button