Спорт

Скейтбордисти ще се състезават за празника на Хасково

"Хасково скейт" се организира за първи път

Богата спортна програма ще бъде част от Дните на Хасково 2024. Празникът на града е на 8 септември, а спортните прояви започват на 4-ти с организираното за първи път състезание за скейтбордисти.

В „Хасково скейт 2024“ ще могат да участват момичета и момчета до 18 години, разделени в три възрастови категории – до 10, до 14 и до 18 години. То ще се състои на скейтбордната площадка в парк „Десети пехотен Родопски полк“.

Записването ще започне от 9:00 ч. на място в деня на състезанието – 4 септември. Участието на състезателите ще се оценява от професионални съдии от Българска скейтборд федерация. Организаторите от Община Хасково уточняват, че всеки състезател задължително трябва да участва с каска.

Ден по-късно на входа на парк „Кенана“ за поредна година ще се проведе състезание по приложно колоездене. Стартовете са от 10:00 ч. като записването ще започне в 9:00 ч. Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи: до 9 г., до 12 г. и 15 г.

На 6 септември в Спортна зала „Спартак“ ще бъде международният турнир по хандбал „Купа Вълчо Даскалов“ – момчета до 12 г. и момичета до 14 г. Традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ е на 7 септември.

От 13 до 15 септември ще се проведат и Детски футболен турнир „Богомил Попов“ и 44-ти Национален турнир по спортен бридж 2024.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2024 23:08 23:08

Какво стана с панайра, умряла програма..

Анонимен
Анонимен
21.08.2024 0:45 0:45
Отговор до  Анонимен

Хората решили да разнообразят програмата и пак хулите. За първи път от 15 насам не е имало никакво събитие свързано със скейтобрдинга.

Back to top button