Хасково

В Хасково консултират за пенсиониране работилите в Германия

Ако сте работили в Германия и ви предстои пенсиониране ще можете да зададете своите въпроси към експерти

За първи път в Хасково ще се проведат традиционните българо-германски консултационни дни, съобщават от Националният осигурителен институт.

Ако сте работили в Германия и ви предстои пенсиониране ще можете да зададете своите въпроси към експерти от двете страни. Те ще предоставят индивидуални консултации по конкретни случаи, свързани с преценка на права в областта на пенсиите на лицата, живеещи в България, които имат осигурителни периоди, придобити съгласно законодателството и на двете държави.

Консултациите са безплатни, а заинтересованите ще могат да задават всякакви въпроси, включително и за очакван размер на бъдещата пенсия.

Консултациите в Хасково ще бъдат на 19 септември 2024 г. Нужно е предварително записване на телефон 02/926 16 80 или на електронна поща: consultday@nssi.bg.

Приемното време на експертите е от 9 ч. до 16:30 ч. като е препоръчително всеки записал се да носи със себе си документите си за трудов/ осигурителен стаж, всички дипломи за образование и курсове, както и документ за самоличност.

Българо-германските консултационни дни се организират от НОИ, Федерацията на Германското пенсионно осигуряване и филиала и в Средна Германия. Те имат 16-годишна история и се провеждат в различни градове у нас и във федералната република.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button