Спорт

Двама баскетболисти от Хасково ще играят за „Берое“

Двама баскетболисти от Хасково ще играят за „Берое“, съобщават от старозагорския клуб.

Под ръководството на Даниел Клечков ще тренира и играе Кристиян Желев. Юношеският национал ще се доказва с екипа на тима от Стара Загора през следващия сезон заедно с опитния Ивайло Тонев.

В последните две години младият гард игра за Хасково и за това време се превърна в основна фигура. През 2023/2024 той има средно по 22.9 точки, 5.4 борби и 2.3 асистенции за 17 мача в редовния сезон на ББЛ А група, регион Юг. Желев е юноша на Академик Бултекс 99, а в края на април помогна на тима до 19 години да спечели бронзовите медали на финалите във въпросната възраст, припомнят от bgbasket.com.

Досега 18-годишният талант е играл и за втория отбор на Академик. Наскоро 191-сантиметровият баскетболист взе участие на европейското първенство в Скопие, Дивизия Б, където допринесе за това представителния тим на юношите да се пребори за бронза и за място в елита.

БаскетболИвайло Тонев пък е играл за „Шампион 2006“, ЦСКА, „Академик“ Пловдив, „Ямбол“, „Черноморец“. Миналата година бе част от състава на „Шумен“, а сега се завръща в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button