Регион

Започна чаканият с десетилетия ремонт на полулипсващия път към Маточина

През последните години хората от района десетки пъти са настоявали за ремонт

Започна ремонт на пътя Свиленград – Маточина, съобщават от общинската администрация в пограничния град. Предстои да бъдат работа по близо 37 километра шосе, където ремонт не е правен от половин век, а почти липсващата настилка е истинско предизвикателство за престрашилите се да минат от там.

През последните години жителите на района десетки пъти са настоявали ремонтът да се случи. Няколко пъти беше обещавано, но така и не започна.

Ще бъде извършено цялостно асфалтиране на пътното платно и рециклиране на основите, уточняват от Община Свиленград. Предвидено е да бъдат подменени 60 водостока и да се изградят нови банкети и канали. Ще има и нова вертикална и хоризонтална сигнализация.

РемонтОчаква се ремонтът да продължи 1 година. Той ще се извършва от фирмата „АБ“ АД. Днес на място са били от ръководството на компанията, директорът на Областното пътно управление Соня Атанасова и кметът на Свиленград Анастас Карчев.

Дълго чаканият ремонт на пътя ще даде тласък на туризма в района, а общината ще развие туристическите дестинации до крепостта Букелон в Маточина, до скалните църкви в Михалич, до Щит, където има къщи за гости, коментира Карчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.08.2024 18:27 18:27

Трафикантите по бързо да изкарват бежанците и да не пукат гуми , то няма хора за 2 рейса да живеят в тези села браво на Вас тъпънари!

Анонимен
Анонимен
20.08.2024 20:08 20:08
Отговор до  Анонимен

Тъпанар си ти. Това, че няма хора, не значи, че не трябва да има път

Кълвач
Кълвач
20.08.2024 21:39 21:39
Отговор до  Анонимен

Ми приятелю с моята работа доста често съм командирован извън пределите на България, главно в Испания и ми се е случвало да ходя до село с 20 човека, като пътя до там е много пъти по добър и нашите магистрали и това е масово явление в Испания.

Back to top button