Любопитно

Пъпеш гигант от над 6 килограма отгледаха в Странско

Стопанинът отглежда плодовете в двора си

Пъпеш гигант отгледаха в димитровградското село Странско. Точното му тегло все още не е ясно, защото везната, на която е претеглен може да отчете максимум 6 килограма, а плодът със сигурност тежи повече.

Гордият стопанин е Генчо Генчев, който като всяка година насадил в градината си около 10 корена от ароматните плодове. За негова изненада обаче този път реколтата дала отлични резултати.

Почти нямам пъпеш под 5 килограма, разказа пред Haskovo.info Генчо, който бил провокиран от статия за пъпеш гигант от 5,8 кг и затова решил да претегли един от своите. Намерил везна в местния магазин, но тя била с ограничение от 6 килограма.

Пъпеш гигантНе си спомням откъде взехме семената за пъпешите – или са наши стари, които сме запазили, или са от близки, но със сигурност не сме ги купували, разказа още стопанинът. Сега обаче след рекордната реколта семките ще бъдат стриктно запазени, сподели той.

За домашната градина не са полагани никакви особени грижи – пръскана е 4 пъти и не е торена. Генчо е изненадан от добрата реколта не само на пъпешите. Тази година целият двор е пълен с плодове, допълва той.

Все пак пъпешът гигант от Странско не е рекорден. Преди няколко години в свиленградското село Сладун отгледаха плод с тегло от близо 10 килограма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button