Регион

Разбиха група за трафик на мигранти от турската граница към Западна Европа

Групата е действала от началото на годината

Международна група за трафик на мигранти през турската граница към Западна Европа е била разбита. Задържани са общо 8 души, на 7 от които са повдигнати обвинения, съобщават от прокуратурата и МВР.

Групата е действала от територията на Пловдив. В нея е имало един българин, сирийци, йорданци и молдовци. Българският участник е осигурявал автомобилите, с които шофьори предимно от Молдова, набиране през онлайн платформи, са извозвали мигрантите. Основната дейност е развивал един от лидерите, който е австрийски гражданин от сирийски произход.

Схемата е била мигрантите да бъдат взимани от определена предварително локация, след като са влезли в България от Турция. След това те били превозвани през така наречения „Западно-Балкански маршрут“ през Сърбия и Румъния към страни в Западна Европа.

АкцияПри 15 обиска и претърсвания са иззети документи, оръжие, кокаин и банкови карти. Намерени са 16 мобилни телефони, таблети и лаптопи, 4 GPS устройства за проследяване и различни видове документи за самоличност.

Групата е действала от началото на тази година. От разпространената информация става ясно, че е влязла в полезрението на службите от април. За четири месеца има 17 задържания, свързани с тази група. Арестувани са над 20 шофьори – предимно граждани на Молдова и единични случаи от Сирия и Сърбия. Ползваните за трафика автомобили са били с българска регистрация, предимно с временни транзитни номера. Идентифицирани над 130 нелегални мигранти.

Акция
В акцията освен българските служби са участвали и служители на Интерпол

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button