Хасково

Министерството на здравеопазването няма претенции към Хирургическия блок

Хирургическия блокМинистерството на здравеопазването няма претенции към собствеността на Хирургическия блок в Хасково. Това е заявила министър Десислава Атанасова в писмо до Община Хасково, съобщи за Haskovo.info кметът Георги Иванов.

Писмото е отговор на запитване от страна на общината след като през юли местният парламент взе решение да поиска становището на министерството като най-голям акционен в областната болница. Поводът беше проявен инвеститорски интерес от страна на английска компания.

Собствеността на сградата е спорна, тъй като и община Хасково, и МБАЛ проявяват претенции към нея. Ние имаме достатъчно доказателства, че сградата е на общината и ще ги представим в съда, коментира градоначалникът. Той припомни, че болницата е завела съдебно дело за собствеността, което обаче взе още не е започнало, тъй като търговското дружество не е внесло съдебната такса и в момента я оспорва.

Дори и съдът да постанови, че болницата притежава Хирургическия блок, ние като акционер в МБАЛ ще поискаме тя да ни я предостави, допълни Георги Иванов.

Вчера кметът и председателят на общинския съвет Иван Иванов са провели поредната си среща с представители на компанията Symbiosis Healthcare, която проявява интерес към сградата на Хирургическия блок в града. Тя иска да изгради Специализирана болница с центрове по кардиология, онкология и лечение на диабет.

Предстои Общински съвет – Хасково на свое заседание да вземе решение и за упълномощаване на кмета да води преговори с английската компания за предоставяне сградата на Хирургическия блок за управление. Фирмата трябва да предложи варианти на стопанисване на сградата. Според нас най-удачният е концесия, допълни Георги Иванов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.10.2012 13:05 13:05

И какво точно ще прави някаква си измислена английска компания в хасково?! Не вярвам интересът им да е чисто медицински, все пак сградата е огромна и на хубаво място

го4о от Узунджоо
го4о от Узунджоо
17.10.2012 19:41 19:41

Ще се барат парички пак! да Ви е честито кауни!!!1

Пациент от Хасково
Пациент от Хасково
18.10.2012 8:34 8:34

Кои са Symbiosis Healthcare?

Президент и основател – Д-р С. Б. Муджумдар
Директор – Д-р Раджив Иеравдекар
Изпълнителен директор – Д-р Алака Чандак

Председателски съвет – членове

Магистър С. С. Муджумдар
Магистър Свати Муджумдар
Д-р С. С. Гхали
Д-р С. Р. Патил
Магистър Санджеевани С. Патил
Д-р А. В. Сангамнеркар
Д-р Н. В. Ункуле
Д-р Раджив Иеравдекар

Администрация – управление
Д-р Деепак Пхалгуне, Д-р Ражеш Шинде, Д-р Неета Бхатиа
Администрация
Д-р Пурнима КулкарниД-р Калпана Бхонде, Д-р Бхушан Велдпатхак, Д-р Рупали Вагходе, Д-р Гириш Баджадж, Д-р Авинаш Сарате, Д-р Аджинкя, Шендге, Д-р Юврадж Патил, Д-р Сунита Топкхане и прочие.

Доколкото разбрах от сайта им това е индийска болница в която управляват няколко фамилии.
Дори не всичките са доктори а има и доста магистри.
Явно Индийското здравеопазване е по добро от Българското.
Но има една мноооооооого черна статистика в индия се търгуват най много органи на донори и има най много нелегални операции за присаждане на органи.

ПО ДОБРЕ ДА НЕ ИДВАТ ТЕЗИ ТУКА.
ИНДИЙСКА БОЛНИЦА В ХАСКОВО
МАЛКО ТРУДНО ЩЕ СИ ПОВЕРЯ ЗДРАВЕТО В РЪЦЕТЕ НА МАГИСТРИ.

За повече информация вижте им сайта:
http://www.schcpune.org

Пациент от Хасково
Пациент от Хасково
18.10.2012 9:35 9:35

Д-Р АЛЕЕМ МИЗРА ОСНОВАВА Symbiosis Healthcare PLC през 2008 г. в Лондон.
Но странно защо управлението е пак само от индийци и в тяхния сайт нищо не пише за управляващата структора и докторите.
http://www.symbiosis-healthcare.com

Пациент от Хасково
Пациент от Хасково
18.10.2012 9:36 9:36

по точно Д-р Мухамад Алеем Мизра

Гочоолу
Гочоолу
18.10.2012 10:56 10:56

МЗ може и да няма интерес, обаче кметът има. И то какъв интерес! Още от първия си мандат, когато ремонтира болницата чрез неговата фирма с пари на общината и без всякакъв конк*рс или процедура.

Back to top button