Хасково

Нашенци правят авиомодели в родния град на Настрадин Ходжа

Посещението в ТурцияИзключително интересна седмица изкара в турския град Ескишехир хасковска група, включена в проект по програма „Грюндвиг“. Заедно с представители на Полша, Италия, Унгария, Белгия и Румъния нашенците Славея Димитрова, Катя Стаменова, Мария Сапунджиева, Анатоли Чоев и Анатоли Цвятков са изработвали модели на самолети с амбицията да полетят. Домакин е била Техническата и индустриална професионална гимназия „Тургут Рейс“ в Ескишехир.

Правенето на модели се оказа нещо изключително интересно и съвсем не толкова лесно, разказаха участниците. Добре, че имахме помощници – ученици от клуба по авиомоделизъм към училището. Последния ден беше проведено състезание – чий модел ще полети по-далече.

Първо място спечели Анатолий Чоев от нашата група, разказва Славея Димитрова, екс заместник – директор на ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.

Посещението в ТурцияПрограмата, насочена и към културен обмен, беше изключително интересна и наситена. Включваше екскурзии из града, който претендира да е родното място на Настрадин Ходжа, посещение на клубове по авиомоделизъм, на планетариума, допълни още тя.

Програма “Грюндвиг“ е адресирана към възрастни, които искат да развият своите умения и квалификация. Тя носи името на датския свещеник и писател Николай Грюндвиг, който разпространява идеята за образование, продължаващо през целия живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Shenol
Shenol
18.10.2012 15:18 15:18

Това какво такова проект?! Какав самолет ще правят тез жени? Те ништо не разбират от самолети, а как ще летят? Това е нешто много странно и ми намирисва на нещо гнило! Това може да е проект за мажете и жените от турция и балгария да се опознаят може би.

Back to top button