Любопитно

Подаръци за най-малките ученици в Хасково и Комотини

За поредна година всички първокласници в община Хасково ще получат книжка за подарък.

Това ще е изданието „Добре дошъл, първокласник“. В сборника са поместени най-обичаните български стихотворения за деца, кратки исторически данни за първоучителите Кирил и Методий и българската азбука, за българското знаме и народните будители, за великите български владетели, за националните герои и други.

Освен това на книжката е отпечатано и послание с пожелание за успешна учебна година и щастливо детство от кмета на Община Хасково. Книжката ще бъде подарена на децата в първия учебен ден заедно с подготвените от училищата комплекти с буквар, читанка и всички необходими пособия.

КнигиЗа трета поредна година Община Хасково ще зарадва с подарък и най-малките ученици във Второ българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в град Комотини, Гърция. От кметството подпомагат работата на училището в Комотини, а подаръците за първолаците са само част от целогодишното сътрудничество с учебното заведение. Българското училище там е подпомагано с обзавеждане, пособия и помагала за децата и преподавателите, организират се празнични изненади за децата в Комотини.

Броят на първокласниците, които се очаква да бъдат записани през новата учебна година в училищата в Община Хасково е 780. От тях 660 са първолаците, които ще прекрачат прага на училищата в град Хасково.

До 13 септември продължава запълването на свободните места за първи клас в училищата. Общият брой на учениците в община Хасково, които ще се обучават през предстоящата учебна година в държавните и общински училища е 9 778.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button