Хасково

Гласуваха интегрирания план, Себахтин Исмаил разочарован

СесиятаИнтегрираният план за градско възстановяване и развитие на Хасково беше приет единодушно от всички 38 общински съветници. Така местните парламентаристи гласуваха градът да бъде разделен на три зони.

Първата е с преобладаващ социален характер. Тя включва кварталите Бадема, Кенана, Куба, Орфей, Орфей 3, Република и Изгрев. Според разчетите тя ще доведе до подобряване начина на живот на 27 735 жители на Хасково.

Втората зона е с публични функции и висока обществена значимост. Тя включва централната част на града и терените на бившите военни имоти. Нейната площ е 155 ха.

СесиятаТретата зона е с потенциал за икономическо развитие. Тя обхваща Източната индустриална зона на града и е 242,57 ха.

Целта е в интегрирания план да бъдат включени обекти, за които общината ще може да кандидатства за европейско финансиране до 2020 години.

Съветникът от ДПС Себахтин Исмаил обяви, че не е напълно съгласен с така обособените зони, тъй като никъде не се споменава кв. Хисаря.

„Знам и какво ще ми отговорите – за този квартал няма градоустройствен план„, обяви Исмаил. Той обвини за това всички ДПС-ари на местно и национално ниво, които години наред не са направили нищо по въпроса.

СесиятаРазочарован съм, но ще гласувам, така както Иван Костов гласува за Стефан Софиянски„, обяви общинският съветник.

„На мен ми се струва, че този интегриран план ще свърши добра работа на Хасково, затова ние с колегите ми от ГЕРБ ще го подкрепим“, каза по време на обсъждането съветникът Антон Иванов.

Така с 38 гласа „за“ и нито един „против“ или „въздържал се“ Общински съвет – Хасково даде зелена светлина интегрирания план, който ще начертае визията на Хасково до 2020 година.

Сесията Сесията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
17.10.2012 13:06 13:06

Се*ахтин сам обвинява себе си. Той е в ДПС от самото начало и винаги е бил във властта, така че той сам не е направил нищо за хората си, защо сега ръси простотии

Анонимен
Анонимен
17.10.2012 21:51 21:51

гулям рейс купил пък нас да вари в калта ама калтак ше оплачим тебе на доган агата

Анонимен
Анонимен
17.10.2012 21:59 21:59

Я ВИЖТЕ КАК СА СЕ ОКУПИЛИ И ТЕХНИКА ЗА ГЛАСУВАНЕ СА МОНТИРАЛИ,НО НЕ ЗНАЯТ СЕЛЯНИТЕ КАК СЕ ПОЛЗВА И ВДИГАТ РЪЦЕ,КАТО УЧЕНИЧКИ В ПЪРВИ КЛАС.

КАЛИН
КАЛИН
18.10.2012 12:43 12:43

А БЕ ТЪПАК ОТ КОГО НА КОГО СЕ ОПЛАКВАШ?ВИНАГИ СИ БИЛ В ПАРТИЯТА НО ВСЕ СИ КРИТИКУВАЛ ТАЗИ ПАРТИЯ-ЗАДНИК,ВСЕ ИСКАШ ДА СИ НА ПЪРВИТЕ РЕДИЦИ-ДОНОСНИИИИИИИИИИИИИИИИИК
НЯМАШ МЯСТО НИКЪДЕ,ВЪРТИШ СЕ КАТО ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА,ОЩЕ МНОГО ЩЕ ВЪРТИШ!!!!!

Back to top button