Регион

Нова схема: Мними социални взеха 5 000 лева от пенсионери

Пенсионерка, илюстрацияНова схема прилагат измамници в Димитровград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково. Мними социални работници са измъкнали спестяванията на възрастно семейство от близо 5 000 лева.

Сигналът за измамата е подаден малко след 18 часа вчера. 78-годишна жена заявила, че пред магазин на булевард „България“ заедно с 83-годишният й съпруг били заговорени от непознат мъж, представил се за социален работник. Той им обяснил, че в дома им на улица „Цар Симеон“ ще бъдат посетени от няколко негови колеги.

В последствие старците посрещнали още двама мъже и жена, които им казали да си дадат наличните пари, които те щели да сканират и да ги удвоят по Европейска програма. Възрастната жена им броила спестените си 4 770 лева, които били взети от „социалния работник“, който напуснал дома и след малко се върнал, за да остави парите.

След като изпратила „социалните работници“ жената установила, че парите липсват и подала сигнал в полицейското управление.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Никодимчо
Никодимчо
18.10.2012 13:03 13:03

Глупостта и наивността трябва да се криминализират! То бива безмозъчност и алчност, ама тези са уникални – щели да им удвоят спестяванията по Европейска програма! ха ха ха

Back to top button