Хасково

Нови 15-годишни договори за ползване на дивеча в Хасковска област

Хасковското Държавно горско стопанство предоставя стопанисването и ползването на дивеча в 35 ловно-стопански района на 35-те ловно-рибарски дружини в състава на Ловно-рибарското сдружение в Хасково.

След приключване на процедурата по пряко договаряне бе подписан новият договор. Той важи за срок от 15 години. Комисията от ДГС се оглавяваше от заместник-директора Илин Ставрев. ЛРС-Хасково бе представлявано от председателя на Управителния съвет Желязко Живаков.

Аналогичен договор бе подписан и между ДГС-Харманли и ловното сдружение в града, в което влизат и общините Симеоновград и Маджарово. Държавното горско стопанство в Свиленград сключи два договора: с Ловно-рибарското сдружение в града и сдружение „Сокол“ в Любимец.

Законовите процедури бяха проведени поради изтичане срока на предишните договори, съгласно Правилника за прилагане Закона за лова и опазване на дивеча.

В съответствие с договорите ловните организации в Хасковска област поемат ангажимента да извършват таксация на дивеча, да изготвят и изпълняват планове за ползването му, да се грижат за охраната и опазването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button