Спорт

Клуб по художествена гимнастика в Хасково

Клуб АидаПървият клуб по художествена гимнастика ще отвори врати в Хасково на 5 ноември. Той ще се казва „Аида“.

„Избрахме това име, тъй като искахме да е нарицателно за града“, разказа за Haskovo.info старши треньорът Кремена Ангелова.

Самата тя е възпитаничка на примата на българската художествена гимнастика Нешка Робева. Ангелова има много републикански титли зад гърба си. През 1991 година печели балканска титла със съчетание на обръч.
Ангелова е треньор от 13 години. През 2003 година създава свой клуб в Стара Загора. Един от най-големите му успехи идва през 2007 година, когато възпитаничката на Кремена Ангелова – Мартина Грозева става Балканска шампионка на лента.

Клуб Аида

Кремена Ангелова

Три години по-късно друга състезателка на старозакорския клуб Мирела Георгиева става част от националния отбор за Европейско първенство ансамбъл девойки.

Причината Кремена Ангелова да постави основите на нов клуб и то в  Хасково е баща й, който е родом от града на Богородица. „Вратите ни са отворени за деца от 4 до 12 години. Тези, които имат данни ще бъдат насочени към голямата гимнастика“, коментира старши треньорът.

Първата тренировка на клуб „Аида“ ще бъде на 5 ноември. Тя ще се проведе във физкултурния салон на ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково. Занятия ще са два пъти в седмицата – понеделник и сряда от 17:30 до 19:30 часа, а таксата за децата ще е 30 лева на месец.

Всеки, който иска да се запише, може да го направи чрез електронната поща на клуба skxgaidahaskovo@abv.bg или на телефони 0887 691 520, 0889 985 523 или на място в ОУ „Христо Смирненски“.

Клуб Аида

Децата от Стара Загора направиха демонстрация

Клуб Аида

Възпитаниците на старозагорския клуб представиха съчетания с топка, въже, обръч, лента и бухалки

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запален фен
запален фен
17.10.2012 18:42 18:42

Бравоооооооооо,любимият ми спорт,ще следя дали ще пишете за него повече,както заслужава.

Валентина
Валентина
17.10.2012 23:16 23:16

Браво, една хубава новина. Дано да успее това момиче и в Хасково да има един красив и обичан спорт.

Back to top button