Хасково

Напредва изграждането на центъра за високи постижения в Хасково

Продължава строителството на Центъра за високи постижения в двора на ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково, съобщават от общината.

Кметът Станислав Дечев и директорът на гимназията Маргарита Топалова за пореден път инспектираха строителните дейности. В двора на гимназията вече се изгражда новата и модерна сграда на центъра. В нея ще има учебни кабинети, лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, за изпитване на строителни материали.

Тук ще бъдат ситуирани и студио по дизайн и CNC работилница с високотехнологични машини, уреди, апаратура, софтуер. Центърът за високи постижения ще осигури връзката на професионалното образование в ПГДС с местната икономика като обучава функционално грамотни млади хора, мотивирани за реализация в приоритетните икономически сектори в региона, допълват от кметството.

Строителството започна през април тази година, срокът за изпълнение е 510 календарни дни. Той се финансира Националния план за възстановяване и устойчивост.

Направиха първа копка на Центъра за високи постижения в ПГДС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чилингиян
Чилингиян
22.08.2024 12:47 12:47

…хмм , значи кмета няма място там !

Back to top button