Регион

Хванаха хиляди ментета на Капитан Андреево

17 228 фалшиви текстилни изделия и парфюми, както и 22 870 кг. "марков" прах за пране са открити проверки на превозни средства

17 228 фалшиви текстилни изделия и парфюми, както и 22 870 кг. „марков“ прах за пране са открити проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 17 август митническите служители извършили щателна проверка на товарен автомобил, с чужда регистрация, превозващ по документи групажна стока от Турция за Германия. В товарното помещение са открити 22 колета, съдържащи 11 461 текстилни изделия, сред които тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки, всички с обозначения на защитени търговски марки.

В колетите са намерени още 209 чифта обувки с лога на известни спортни марки.

Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

Ден по-рано при проверка на товарен автомобил, превозващ перилни препарати от Турция за Албания, митничарите установили 28 палета с 22 870 кг. прах за пране. Всички опаковки, които са били по 2 кг., са с логото на известна търговска марка.

За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшива.

При други 5 проверки на автобуси, влизащи в страната от Турция, са установени 5 558 парфюма, носещи лога на световноизвестни марки. Ароматите са открити в личния багаж на пътниците.

Само през два от летните месеци – юни и юли, митническите служители на „Капитан Андреево“ са предотвратили 108 опита да бъдат пренесени близо 330 000 стоки, за които има съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАЙ ИВАН
БАЙ ИВАН
23.08.2024 12:00 12:00

КОЙТО НЕ СИ ПЛАЩА ГО ХВАЩАТ, КОЙТО ПЛАЩА ВЪРТИ СИНЖИРА

Back to top button