Хасково

ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ с модерни лаборатории и работилница

Откриването на кабинетитеТри лаборатории по машиностроене, електроника и електротехника и автоматика, както и учебна работилница с металорежещи машини с цифрово програмно управление бяха открити днес в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.

С това хасковската гимназия постави края на проекта, по който вече цяла година си партнира с Индустриално техническата професионална гимназия в Люлебургаз.

Проектът „Трансгранично сътрудничество Турция – България за подобряване на инфраструктурата на професионалното и техническото образование“ е на стойност 536 000 евро, които бяха разделени по равно между двете училища.

В рамките на проекта преподавателите от двете страни преминаха обучение по направления машиностроене, електротехника и електроника, а учениците  бяха включени в практически занятия.  

Благодарение на проекта училищната библиотека на хасковското училище се обогати с нови 165 тома специализирана литература. Бе подобрена и материалната база. Двете училища се сдобиха с модерни лаборатории и работилници.

Целта е двете училища да подготвят кадри, които да отговарят на очакванията на бизнеса в двата региона.

Откриването на кабинетите Откриването на кабинетите
Откриването на кабинетите Откриването на кабинетите
Откриването на кабинетите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
baj Kiro
baj Kiro
18.10.2012 16:20 16:20

Хар4ене на пари, един струг дет немогат да го пуснат да работи,няколко релета 4 лампи4ки вси4ко за 1 000 000 лева.Евала на механото,
За толкова пари можеше да се построи университет в град ХасковоАна нали някой се нагуши яко.

slav
slav
18.10.2012 16:49 16:49

то и преди 20 год. имаше металорежещи машини с цифрово програмно управление в механото завити с найлони .. покрива течеше 🙂 тогава нямаше кой да ги пусне 🙂 дано сега се намери !!!

Гражданин
Гражданин
18.10.2012 20:26 20:26

Най-лесно е да се търсят недостатъци и да се дават съвети!Народът е казал:“Не ми казвай,а ми покажи!“

John Doe
John Doe
26.06.2013 14:44 14:44

Бай Ви John Doe направи следната много важна констатация. На по-горната снимка вляво от четирите снимки дето са на куп личи много усилена дейност и учебен процес, евала. Сигурно снимката е от онези дето преди да бъдат направени е бил разиграван сложен сценарии кой как трябва да гледа и на къде. Вероятно това е някакъв усилен к*рс по Software Development and Analysis. Евала, то даже и в университетите такова чудо нема. Евала.

Back to top button