Регион

Военни са готови за операция на НАТО след учение на „Корен“

Военен контингент получи оценка „Готов за изпълнение на задачи“ за участие в операцията на Стабилизирaщите сили на НАТО в Косово – KFOR след учение на полигона „Корен“ край Хасково, съобщават от министерството на отбраната.

Бойните способности на контингента бяха оценявани от комисия от Съвместното командване на силите и Сухопътните войски по време на ротното тактико-специално учение.

Основната част са военнослужещи от 4-ти артилерийски полк. В него са включени и военнослужещи от 101-ви алпийски полк и 110-ти логистичен полк от състава на Сухопътните войски, както и военни от Мобилната КИС на Съвместното командване на силите.

ВоенниКомандир на националния поддържащ елемент, който е и помощник-национален командир на контингента е майор Милен Златев от 4-ти артилерийски полк. Командир на маневрената рота е капитан Калоян Димитров, също от състава на 4-ти артилерийски полк, допълват от ведомството.

Военни

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ченге
ЕКС ченге
23.08.2024 15:55 15:55

Чергата ни вече гори и това е целта на краварите…

Back to top button